Kineser, kineser och åter kineser...

Det har varit en händelserik dag idag. Vi började dagen med att gå upp tidigt (8:00). Tanken var att vi skulle hinna tidigt till Förbjudna Staden och sedan ha massa tid över för att göra övriga ärenden. Nu blev det inte riktigt så.
Först gick vi ner till lobbyn och bokade paketresa till Kinesiska Muren för morgondagen. Åker härifrån 7 och är tillbaka runt 17 tiden. Vi passade då på att fråga om tåg till Shanghai för samma kväll. Känns som det är dags att dra vidare nu. Jag menar, vi är ju stressade - fler dagar med cityliv betyder färre dagar på stranden längre söderut i Asien :)

Vi bad Tour Office-guiden i receptionen kolla tåg till Shanghai åt oss. Svaret: "Inga tåg förrän lördag den 9:e". Fick lite panik av det beskedet, eftersom en hel vecka till i Peking inte var direkt vad vi tänkt oss, så vi beslutade att dra till Tågstationen och kolla själva senare under dagen för att verkligen dubbelkolla alla alternativ.

Planen blev att åka till tågstationen efter Förbjudna Staden. Vi tog tunnelbanan till Himmelska Fridens torg där ingången till Förbjudna Staden finns. Tunnelbanan dit är FULLSMOCKAD med kineser, när vi kom upp på gatan var hela vägen FULLSMOCKAD med kineser, och vi såg att horder av kineser, kineser och åter kineser svärmade in mot Förbjudna staden. Tydligen är nationaldagen (som var i förrgår) något alldeles extra i Kina. Typ alla här är lediga 7-10 dagar runt denna högtid, och självklart tar sig hela kinesiska folkbygden sig in till storstan för att turista! Vi tog oss med pingvinsteg framåt mot ingången men bestämde oss för att komma tillbaka senare, så vi tog tågstationen först.


Halva Kina utanför Förbjudna Staden!

Väl på stationen (tydligen den största tågstationen i Asien - vi instämmer båda två på det) frågade vi om Shanghai-biljetter - och får en natt-resa med avgång imorgon! Typ 650:- per person spänn blev det, med avresa vid 21 och ankomst i över morgon vid 7:30. Egen kupé med säng och allt :) Drog därefter och mötte upp Jim vid Pärlmarknaden för lite lunch och shopping.


Marcus på Beijing South Railway. Asiens största järnvägsstation.

Efter en god lunch drog vi till Förbjudna Staden. Fortfarande mängder av kineser där, men långt ifrån så många som innan. Det är en imponerande arkitektur och enooormt stort område. Sjukt mycket större än vad vi tänkt oss. Tror man skulle kunna gå där i allt ifrån en halvtimma till upp emot 8 timmar om man vill kolla och läsa allt. Nu var vi inte riktigt så intresserade, utan det tog oss ca 1 timma. Efter det blev det en sväng till Pärlmarknaden igen och sen hemåt med grillspett som middag igen! :)


Bros @ Forbidden City

Nu väntar packning inför i morgon. Vi checkar ut kl 7 när vi åker till Kinesiska Muren, lämnar bagaget här, hämtar det efteråt och åker sedan till tågstationen vad vi beräknar kommer vara runt 18-19 tiden. Blir en lång dag imon, men det kommer vara värt det!
/ C&M

Kommentarer
Postat av: moa

Glada ni ser ut i förbjudna staden då :)

2010-10-03 @ 20:32:37
URL: http://tjugosjundenovember.blogg.se/
Postat av: Markus

Det kanske är förbjudet att vara glad där? :) Fan vad nice ni har det då. Svin båda två! :D

2010-10-03 @ 23:59:45
URL: http://tessilelle.blogg.se/
Postat av: Mattias

Va, är det kineser i Kina?! Det hade jag aldrig trott...

2010-10-04 @ 18:34:41
Postat av: Christopher

Jaja, kanske inte den bästa bilden...vi kanske bara var tagna av stunden ;)

Matte: Scchh! :P

2010-10-05 @ 08:09:22
Postat av: Elise

Värt att stressa? Chilla för fan :)

2010-10-05 @ 20:51:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0