Kinesiska muren & bye bye Beijing!

Bye bye Beijing!
Då var man i Shanghai! Efter en 9 timmars tågresa från Beijing kom vi fram kl 07:30 lokal tid. Tågresan var inte alls farlig, mest för att vi sov större delen. Fick en helt ok kupé som vi delade med ett kinesiskt pensionärspar. Schyssta sängar, fanns även tv med filmer (på kinesiska) och vattenkokare. Det var s.k. Soft-Sleeper biljetter. Det var de enda vi fick tag i efter våra problem med tågen så det fick ju bli dom. Lite dyrare, men mycket
bekvämare :)


En sjukt utmattad Marcus i vår tågkupe.

Resan blev också trevligare än väntat när vi började snacka med två amerikanare i bistrovagnen, Trent & Nick. De höll först på att spela tärning och bjöd in oss att vara med. Men det blev inte så mycket spelande, utan det slutade med att vi satt och tjötade med dom i ungefär 2½ timma! Sjukt trevligt och roligt att höra deras berättelser och intryck av Beijing. Dom ska ungefär samma väg ner i Asien som vi, så vi håller kontakt och ska nog mötas upp i Vietnam eller Thailand.


Trent, Marcus, Christopher och Nick i bistrovagnen på tåget till Shanghai.

Sen var vi ju också på kinesiska muren igår! Det är verkligen resans höjdpunkt hittills! Överlägset! Det var helt sjukt coolt att stå där uppe på muren som slingrar sig upp och ner, höger och vänster så långt ögat når med grym utsikt och vacker natur runt omkring. Vi åkte till stället på muren som heter Mutianyu och fick åka linbana upp till muren. Man kunde promenera upp också, men vi var lite bekväma av oss ;) Vi gick ändå nån kilometer uppe på muren och det var verkligen utmattande! Muren var verkligen mer brant och backig än vad vi hade tänkt oss den. Fortfarande så värt det! Vill lätt åka tillbaka! Tog sjukt många bilder, vi ska ta tag i vår resedagbok så vi kan lägga upp lite fler bilder än här på bloggen. Här får ni några sålänge:


Muren.


Christopher på muren.


Marcus på muren.


Bros på muren!

Nu ska vi ut och utforska Shanghai! Vi har bara idag och fram till 18 tiden i morgon på oss. Vi har nämligen bokat flyg till Hong Kong i morgon 19:30, så det blir en snabbvisit här.
Hello Shanghai!
/C&M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0