Lite lugnare tempo

Första heldagen var rätt lugn. Efter vi fixat vårt vietnam-visum så gick vi runt lite random och tittade. Bestämde oss sedan att åka över till Hong Kongs del på fastlandet som heter Kowloon. Där har de ett promendsstråk som kallas Avenue of the Stars. Lite som i Hollywood att kända (asiatiska) skådespelare har sina namn och handavtryck på stjärnor i marken där. Hittade åtminstone några vi kände igen: Bruce Lee, Jackie Chan och Jet Li. Från det promenadsstråket kan man också se en ljusshow på varje dag kl 20:00. Vi var inte där just då, utan lite tidigare, men det var nästan imponerande nog att bara vara där utan ljusshowen och se alla skyskrapor lysa i kvällsmörkret. Men vi ska dit nån kväll för ljusshowen också och ta massa bilder! :) 


Hong Kong by day.


Utsikten från Avenue of the Stars på dagtid. En drakbåt kör förbi till höger,
åker runt massa såna i hamnen här.


Utsikt från Avenue of the Stars på kvällstid. Längtar efter att få se ljusshowen
också.

Mötte sedan upp Cyrille som tog oss till ett litet matställe så vi kunde få testa på en specialitet i Hong Kong, nämligen Dim Sum. Vet inte riktigt just vad det är, typ nån blandning av små saker / små rätter som man får välja vilka man ska ha. Lite som en Hong Kong version av tapas. Oftast äts det till lunch eller frukost, men vi tog det som middag. Gott var det iallafall!


Dim Sum.

Efter det tog vi en öl på en skybar som ligger längs med vattnet, sjuk utsikt och det bästa är att man får, eller till och med väntas ta med sin egen dricka! :) Vi köpte 4 öl, men eftersom Marcus misslyckades så brutalt med den vanligtvis enkla uppgiften att bara öppna flaskorna, kunde vi bara dricka två av dom! :/

Blir lugn dag idag också. Vädret är molnigt och lite tråkigt (fortf sjukt varmt och fuktigt i luften). Vi håller på att tvätta alla kläder i tvättmaskinen här nu och sen blir det väl en sväng på stan. Utgång väntar förmodligen ikväll också.
/ C

Kommentarer
Postat av: Marie

Vad det ser härligt ut!!! Vi är inte alls avundsjuka. Jag ska hälsa från Fabiana och Ebba. De följer på blogggen och Aquid avundas er.

Ha det gott! Kram

2010-10-08 @ 08:59:21
Postat av: Marie

Proffs på att äta med pinnar????!!!!

2010-10-08 @ 09:01:46
Postat av: Christopher

Du får hälsa tillbaka! Dom får också kommentera om de har tid :) Njae, proffs skulle jag inte påstå, men det går bättre hela tiden. Hade inte så mkt val i Kina, här i Hong Kong får man nog bestick på vanliga ställen.

2010-10-08 @ 10:14:54
URL: http://thebrotrip.blogg.se/
Postat av: Monica

Wow! Det ser ju fantastiskt ut, vad läckert att uppleva detta på riktigt. Jag är inte alls avundsjuk, jag ska ner till stan och uppleva vår högsta skyskrapa, Gothia, haha.

Dom där bollarna som liger på faten, vad var det? lite nyfiken bara.

2010-10-08 @ 10:23:40
Postat av: Christina

Bra att maten var god, det ser inget vidare ut tycker jag:) Bilderna med skyskrapor i kvällsljus är så häftiga. Det var en liknande från Shanghai såg jag. Ser ut som vykort!

2010-10-08 @ 12:41:21
Postat av: Markus

Vad fan äter ni, pojkar? :) Ser ju inte alltför aptitretande ut. Haha. Ni verkar ha det gött. Ser fram emot fler inlägg! Peace

2010-10-08 @ 19:29:10
Postat av: moa

Sikka jäkla suckers för kommentarer ni är va? ;) Svarar dessutom på eran egen blogg ;) Haha! Då kanske ni fattar varför jag klagar när jag har noll kommentarer på en vecka ;)



Haha jag kan hålla med förgående skribent att maten inte ser alltför läcker ut xD haha Och vad var det som hindrade er från öl? :O Det måste vart sinnessjukt svår öppnade flaskor ....

2010-10-08 @ 19:43:02
URL: http://tjugosjundenovember.blogg.se/
Postat av: Victoria

Åh vilka fina bilder! Önskar att jag kunde varit meed! Hoppas ni har de bra! Puss & Kram

2010-10-09 @ 12:16:09
Postat av: Christopher

Bollarna är typ degknyten med fyllning. Var lite olika i varje, men oftast nån röra med kött typ. Väldigt gott!

Ja precis Moa, man måste ju underhålla publiken ;) Det var inte ölen som hindrade oss, det var min kära resepartner :P Den första lyckades han öppna mot en kant (vi har ingen öppnare), den andra fick han med en bit av glaset, så den sket sig. Tredje flaskan öppnade han jätteförsiktigt...bara för att tappa den i marken, hahaha!

2010-10-10 @ 06:29:37
URL: http://thebrotrip.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0