Nationaldagen

Idag är det passande nog Kinas Nationaldag! Inte för att vi har en aning om var / när / hur de firar, men trevligt ändå. Vi bestämde oss dock efter en något seg morgon att åka till Himmelska Fridens Torg.
Väl där var det helt sjuuukt mycket folk! Måste vart typ hälften av alla kineser som var där...åtminstone kändes det så. Vi fick köa i de varma tunnlarna som leder till torget. Svettigt och mysigt var det...not. På torget var det som sagt, helt hysteriskt med folk, men det hände egentligen inte så mycket. Stod och tittade på lite militärer vid ett monument och sen rullade en väldigt nationalistisk film förbi, ganska logiskt i och med nationaldagen.


Massa kineser på Himmelska Fridens Torg! Notera de små kineserna nere till höger. De tyckte det var extremt fascinerande att vi var européer och började ta kort på oss.


Fler kineser. Porten in till Förbjudna Staden i bakgrunden.

På väg från torget passade vi på att gå upp i Zhangyanmen. Detta är en port som en gång vaktade den södra vägen in till Förbjudna Staden. Nu är det inte mycket kvar av muren som fanns längs med den, men den är fortfarande häftig att kolla på (och gå upp i).


Christopher & Marcus framför Zhangyanmen

Sen var det inte mycket mer där. Vi gick därifrån och vandrade lite igenom de västra delarna av centrum. Vi hittade egentligen inget av intresse där utan vandrade runt mest.
Så nu sitter vi alla tre här, rätt slitna från allt vandrande idag. Tänkte slapa lite här innan vi går och äter middag nånstans. Vi har hittills klarat oss från regn, men det ska enligt prognosen regna imorgon & söndag. Efter det sägs det att det ska bli ca 24 grader och sol! :)
Det var allt för denna gång!
/C

Kommentarer
Postat av: Aina

Shit va mycket roligt ni verkar hitta pa :) Kanner igen det dar med kineser so tar kort pa en haha visst ar det kul..

2010-10-01 @ 14:21:53
Postat av: Markus

Chris is back in black, I see. :) Lagomt mycket kineser sådär. Kul med de fascinerade som plåtar er! Haha. Peace, broskies!

2010-10-01 @ 15:10:55
Postat av: Christopher

Haha, ja det är rätt lustigt. Men har vart med om det förr när jag jobbat på Scandic. Då kom dom ibland fram och ville ha foton på mig med dom eller bara på mig :P Yes, idag blev det svart t-shirt...förmodligen imon med ;)

2010-10-01 @ 16:00:14
URL: http://thebrotrip.blogg.se/
Postat av: Marie

Åh vad mysigt ni har! Ni vet inga som är avis?!

Verkar helt fantastiskt!

Vicky har 18-årsfest för klassen idag, så vi är bortkörda. Får äta på "hörnet". Säkerligen inte lika gott som er, men vi slipper i alla fall äta med pinnar.

Kram

2010-10-01 @ 17:11:08
Postat av: Markus

Haha, asiater med sina kameror. :D Svart för 97.5% av resan menar du väl? Puss på er

2010-10-01 @ 20:37:50
Postat av: Zoran

Hej globetrotters!

Sover ni?

Ingen rapport för dagen?



Hälsning

2010-10-02 @ 17:50:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0