På resande fot...

Just nu uppehåller vi oss på nåt cafe i staden Nanning. Vi väntar på att ta tåget 18:45 till Hanoi, men har ett par timmar att slå ihjäl först. Det har vart en intressant resa hit från Macau. Började med vår bussresa från Macau till staden Guangzhou. Vi blev körda till gränsen, gick igenom där utan problem och skulle sen gå och ta bussen. Enligt henne på kontoret i Macau (som dock inte pratade engelska) skulle bussen gå 16:45, så vi levde med illusionen att vi hade över en timma tills bussen gick. Så var det inte. Lyckligtvis gick vi med en gång för att kolla varifrån bussen gick. Vi kom till en ticketcheck som meddelade oss att bussen går 15:45, vilket var om 3 min! Så vi skyndade iväg till bussarna, frågade oss till rätt buss (alla skyltar på kinesiska) och lyckades hinna med den.


En av bussresorna på väg till Guangzhou.

Bussresan gick smidigt, förutom att vi fick sitta där med oron och undra var fan vi skulle av, samtidigt som dödsångesten smög sig på eftersom kineser kör som dom gör... Tydligen stannade den på flera ställen i stan och vi hade ingen aning om vilken vi skulle av vid. Vi valde ändhållplatsen och det gick vägen. Därifrån hade vi bara en tunnelbanehållplats till Guangzhou Railway Station. Väl där insåg vi att det här var järnvägsstationen gud glömde :P Totalt kaos! Avspärrningar, blåljus åt höger och vänster och inte en skylt i sikte på engelska. Tydligen är det massa förberedelser inför Asian Games 2010 och därav allt ståhej. Vi kunde inte komma in på järnvägsstationen utan biljett, blev visade till 4 st olika ställen för att leta biljetter, sen köa där bara för att bli visade till rätt kö. Fick äntligen köpt våra biljetter där och tåg tåget 21:08 från Guanghzou till Nanning.


Avspärrningar och kaos. Just what we needed...

Tågen här var inte riktigt i samma klass som det vi tog från Beijing till Shanghai. Dels gick det sjukt mycket långsammare och dels var det skabbigt...riktigt skabbigt. Vi blev nog lite bortskämda av den första tågresan, då väntade vi oss inte så bra. Nu väntade vi oss inte så illa. En härlig doft av mögel, missfärgningar på väggar och tak (av rök och ac), hår i lakanen och även kackerlackor (vi såg en i bädden under oss på morgonen!). Vi hade dock en säng, vilket är långt ifrån självklart här. Man kan köpa biljetter i fyra olika kategorier: Hard Seat, Soft Seat, Hard Sleeper och Soft Sleeper. Den vi åkte nu var Hard Sleeper vilket är en bädd i en kupé för totalt 6 pers, fast mycket smal bädd, lite plats för bagage och ingen dörr in till kupén. Soft Sleeper åkte vi första gången, lite mer plats och dörr in till kupén. Har inte testat de andra två klasserna och är inte speciellt sugna på det heller.


Vår tågkupé, tog toppbäddarna, de hade plats för bagage.

Tågresan till Nanning gick bra iaf. Kom fram kl 9:30 och gick till biljettkassan för att lösa ny biljett. När vi (även här) först stått i fel kö och sedan bytt, fick vi köpt våra biljetter till Hanoi, Vietnam! :) Soft Sleeper biljetter tror vi det är, kommunikationen med kassatjejen var något begränsad och tåget avgår 18:45 härifrån som sagt. Har suttit på McDonalds lite och hängt och nu sitter vi som sagt på nåt café med WiFi, så vi kan få bloggat lite iaf :)
Vi beräknas vara framme i Hanoi 05:45, d.v.s. 11 timmars tågresa, varav tydligen 3 timmar är stopp vid gränsen. Väl framme i Hanoi kommer vi ha varit på resande fot i 39 timmar + den tid det kommer ta oss att hitta ett hostel i stan, där det förhoppningsvis kommer en ny update efter incheck. Önska oss lycka till! ;)


Står och ser mongo ut utanför tågstationen i Nanning.

Kommentarer
Postat av: Jim

Varför pluggade ni inte kinesiska innan ni drog? :p



Ps: Sparka Marcus 5 gånger från mig. ;)

2010-10-15 @ 08:59:37
Postat av: Christina

Låter som om ni haft och kommer att få några jobbiga timmar. Hoppas det går att sova något på detta tåg i alla fall. Lycka till!

2010-10-15 @ 09:48:37
Postat av: moa

Vadå menar ni att natten på tåget kan ha vart värre än att spendera en natt på Scandic? Jag vet inte om jag tror på det ...



Det låter som att ni sent kommer glömma den resan iaf, fan vad jag är avundsjuk.... tillochmed på oft av mögel, missfärgningar på väggar och tak, hår i lakanen och kackerlackor ... det är ju en del av charmen ;)

Saknar er här hemma! :)

2010-10-15 @ 13:16:40
URL: http://tjugosjundenovember.blogg.se/
Postat av: Marie

Verkar vara en spännande resa ni är på. Tänk vad mycket nytt ni får pröva på! Haha.

Jag pratade med Sasa igår, och han skulle vilja att du skrev lite på engelska också, då han också följer er på bloggen. Lycka till nu!!!!

Kramar

2010-10-15 @ 13:33:07
Postat av: Zoran

Vilket äventyr!!!

Det är bra som påminnelse hur bra vi har i Sverige men samtidigt en upplevelse att minnas.

Ni kommer att vila ut ordentligt på soliga stranden i Vietnam,ha,ha,ha.

Hör av er!

Kram

2010-10-15 @ 13:56:12
Postat av: Thomas

Påminner mig lite om de tågresor jag gjorde mellan Göteborg och Härnösand när jag gjorde lumpen på sjuttiotalet:)(Fast utan kackerlackor)

Ni får vila ut när ni kommer fram. Vilken resa ni gör! Nåt att berätta för barnbarnen!

Sköt om er!

2010-10-15 @ 15:20:15
Postat av: Liz

Gud vilken resa! Ni kommer vara så lyckiga när ni äntligen kommer fram till vietnam va? Ska ni stanna där mer än ett par dagar eller ska ni håller det här galna tempot genom hela asien?!? Förstår att ni längtar till stranden. Ni behöver vila lite :p kram

2010-10-15 @ 16:56:58
Postat av: Marie

Hej Liten varning bara; Lämna aldrig pinnarna på tallriken när ni ätit i Vietnam. Det betyder nämligen något med döden, alltså en skymf mot dem. De ska slängas efter att ni avslutat måltiden. Puss och kram

2010-10-15 @ 17:40:51
Postat av: Lena och Madde

Häftigt att se era bilder! Låter som att någon har pluggat lite historia innan ni drog haha.

Kinesiska muren måste vart en upplevelse!

Här hemma har vi numera minus grader om nätterna..härligt att vintern är påväg tillbaka. Bara så ni vet!!! NJUT.

Kram

2010-10-16 @ 09:59:57
Postat av: ampelos

Fan va coolt! hoppas ni får en fortsatt helt sjuk resa :D

2010-10-16 @ 10:39:28
URL: http://ampelos.se
Postat av: Christopher

Jim: Vi lärde oss lite ord på kantonesiska, fast dom flesta är inte så trevliga ;)

Moa: En natt på scandic är som 5-stjärnigt jämfört där vi har bott typ, haha. Då fattar du hur illa det har varit ;) Och i efterhand är det kul att ha vart med om det...just då ser man inte bara charmen :P

Lena & Madde: Nja, vi läser mest på efterhand dit vi kommer och ja, muren var helt sjukt fantastisk! Resans höjdpunkt hittils! Och kul att höra om minusgraderna, i Macau och Hong Kong hade vi typ 32 grader och stekande sol ;)



Nu ska vi stanna nån dag i Hanoi och sedan ut till kusten och en ö där och sola och bada är tanken! Det förtjänar vi ;) Tack allihopa för att ni läser och tack för alla lyckönskningar!

2010-10-16 @ 18:03:01
URL: http://thebrotrip.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0