Shanghai dag 2 och iväg till Hong Kong

Dag 2 i Shanghai blev lite kortare än vi tänkt oss. Vi segade oss lite på morgonen och skulle ju ta flyget till Hong Kong 19:30, så var tvungna att vara på flygplatsen två timmar innan det. Dessutom tog tunnelbanan från oss till flygplatsen ca 1h20min. Men men, vi gjorde det bästa av situationen. Åkte till downtown med alla skyskrapor och åkte upp i en av de högsta, Jin Mao tower. 421 meter högt, vi kom upp till 366 meter. Helt ok ;) Tydligen är det världens 5:e högsta byggnad. Sen chillade vi lite bara efteråt, gick runt lite längs hamnen och sen var det dags att dra till flyget.


Utsikt uppifrån Jin Mao.

Flygresan gick bra, anlände i Hong Kong ca 22:30 och var ute ur flygplatsen ungefär 23:15. Vi tog flygbussen in till city och mötte upp Cyrille som vi bor hos. Marcus känner honom genom lite folk, så det var ett bra läge att snylta ;) Tydligen är onsdagkvällar bra festkvällar här och Cyrille sa vart vi skulle gå och sen tog han våra väskor och åkte hem med dom, han själv skulle jobba idag.

Utestället var riktigt grymt! Alla tjejer hade gratis drinkar hela kvällen, så stället var packat med folk från alla möjliga länder. Kändes äntligen som vi slipper alla miljoners miljarder kineser och kommit till en lite internationell scen. Vi träffade folk från bl.a Korea, USA, Österrike, Grekland och Kanada. Från att det vi kom ut ur flyplatsen tog det oss bara två timmar att ta bussen till city, möta upp en fransman vi knappt känner (Cyrille), åka två taxiresor, dra in på en club och dricka 2 drinkar, 1 shot och 1 öl var. Hyfsad start på Hong Kong :D


Skönt ställe med grymt schysst folk!


Nöjda!


Idag har vi vart på Vietnamesiska ambassaden för att fixa visum. Tar 1½ timma och kostar 500:-. Känns riktigt skönt att ha det fixat också. Nu är väl planen att kolla runt i Hong Kong och se vart Cyrille drar med oss i helgen. Känns som det kommer bli en del festande. Sen siktar vi på Macau på antingen måndag eller tisdag och efter det - mot Vietnam!!

Det är riktigt kul att läsa alla era kommentarer också! Fortsätt med det, vi försöker svara så gott vi kan och hinner! :)

/C&M

Kommentarer
Postat av: Torsken

Hahaha! Helt sjukt. verkar fett najs. Hälsa Cyrille!!

Lär ni er någon kinesiska/japanska? ;)

2010-10-07 @ 10:04:24
Postat av: Marie

En mammas kommentar//:

eftersom ni inte känner denna killen så väl, kolla era väskor ofta; packa om dem, titta i fickorna,speciellt när ni åker vidare.

Ha det så kul!

Jag säger som Monica, det har blivit en vana att gå in på bloggen det första jag gör på morgonen. Ta hand om er!

Kram

2010-10-07 @ 11:33:11
Postat av: Christina

Håller med övriga. Jättekul att läsa bloggen! Vad fort ni lämnade Shanghai men det kanske inte var tänkt från början att vara där så länge? Stressa inte bara. Kram på er!

2010-10-07 @ 13:09:45
Postat av: Monica

Snacka om att vara strukturerade! Jösses, vilket tempo ni kör,killar, ni ska väl vara borta ett halvår? "L". - Killar, jag säger som mamma Marie, KOLLA era väskor NOGA!! man vet aldrig. Nåväl, Ha det i Hong Kong, väntar med spänning på nästa rapport. Ta hand!

2010-10-07 @ 13:46:24
Postat av: Marie

Måste fråga ytterligare en sak; som många andra undrar jag också varför ni inte stannar längre på platserna? Jag trodde också att ni skulle vara borta i 6 mån.?! I den här farten är ni väl hemma till jul igen?!

Puss och kram

2010-10-07 @ 15:15:25
Postat av: Christopher

Sånt gnäll över Shanghai? ;) Nej tanken var aldrig att stanna där sålänge. Det är en häftig stad, men finns liksom inte såå mycket sevärdheter. Hade kunnat stanna för att festa mest, men det gör vi bättre här i Hong Kong där vi känner nån som kan tipsa o.s.v.

Och ju mindre tid vi lägger i storstäderna, desto mer tid på stränderna...så nej vi är knappast hemma till jul :)

2010-10-07 @ 17:32:02
URL: http://thebrotrip.blogg.se/
Postat av: Zoran

Hej!

Är det som vanligt stor stad(Hanoi eller Saigon) i Vietnam eller blir det turist område längst kusten?

Hur länge skall ni vara där?



Hälsning

2010-10-08 @ 07:52:10
Postat av: Christopher

Både och. Vi ska in i Hanoi först när vi kommer till Vietnam tror vi, men stannar nog bara en natt eller två. Sen siktar vi nog på kusten som ligger till öster om Hanoi. Halong Bay heter den. Ska tydligen vara jättevacker. Då blir det äntligen lite sol och bad! Ingen aning hur länge vi stannar där, men tanken är att vi ska neråt sakta men säkert mot Saigon och sen då Cambodia.

2010-10-08 @ 08:14:32
URL: http://thebrotrip.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0