Shanghai dag 1

Ny stad, nya äventyr! Igår kollade vi runt i Shanghai en del och planen är att fortsätta idag. Det är fan ingen liten stad! Vi började med att åka en liten bit utanför centrum till ett område som heter Qi Bao. Det är den gamla delen av Shanghai och inte i närheten av det som nu är det moderna Shanghai. Där var det fina små gamla hus och broar. Lite venedig-liknande miljö. Vi var dessutom så gott som ensamma västerlänningar...men tyvärr var halva Kina där, precis som i Beijing (deras ledighet från nationaldagen är inte över än!). Men det blev en mycket trevlig utflykt ändå, gatorna där var fyllda av matstånd som sålde allt möjligt konstigt. Vi såg bl.a bläckfisk, grishjärta, grillade ankungar på spett(!), lammhuvud, gristrynen, grodor och fyllda bamburör. Testade på lite småsaker, men ingen inälvsmat!


Qi Bao


Ankspett någon?

Efter det drog vi in till centrum. Jävlar va coolt! Skyskrapor överallt, sjukt höga byggnader, massa ljus i olika färger, upplysta buskar och träd. Så häftigt! Shanghais högsta byggnad, Shangai Financial Center såg riktigt mäktig ut upplyst i mörkret och likaså Oriental Pearl, som är ett TV-torn / turistattraktion. Vi tänkte vi skulle åka upp i den, så vi löste biljett och gick in mot hissarna...bara för att mötas av flera hundra meter kö! Något frustrerade och trötta sökte vi oss istället till vår middagsdestination, Hooters! :) Och väl där kändes alla problem bortblåste och vi hade en sjukt trevlig kväll där! Vi var hemma!


Shanghai at night


Bros in Shanghai.


Marcus kan nu dö lycklig.

Nu väntar mer Shanghai, sen går flyget till Hong Kong 19:30 och vi beräknas landa 22:05.
/ C&M

Kommentarer
Postat av: Monica

Ni åt väl inte av dom söta, qvack,ankungarna hoppas jag?! vilka kontraster på fotona, det gamla pitoreska och det ultramoderna, häftigt! Ta vara på er.

2010-10-06 @ 10:16:33
Postat av: Liz

Bilden från den gamla delen av shanghai är helt underbar. Kan inte fatta att det ser ut så idag. Såå vackert! Ni är så roliga att ni gick till hooters! Haha.

2010-10-06 @ 10:20:23
Postat av: Marie

Hej på er!

Varför så bråttom till Hon kong? Det verkar ju jättefint i shanghai. Akta er bara för dålig mat....

Kram

2010-10-06 @ 11:03:50
Postat av: Linda

Åhhh så spännande!! Jag blir sjukt aviis. Ni måste testa skorpioner, nån gång under resan. Krispigt o gott, yam yam. Shanghai ser onekligen futuristiskt ut. Kul

Kram Linda

2010-10-06 @ 14:38:26
Postat av: zoran

Killar,Shanghai är mest befolkad stad i Kina.Den har bara 19 mil.invånare.

Är det inte där just nu Världs utställning? Så tycker jag är värd att stanna lite längre till,eller!?

Men det är ni som bestämmer !



Har det så trevligt!!!



Hälsning

2010-10-06 @ 15:00:35
URL: http://thebrotrip.blogg.se/
Postat av: Elise

Åh jag hade också velat se Shanghai city på riktigt.. så sjukt coola hus att jag knappt tror på det...

2010-10-06 @ 18:15:34
Postat av: Christopher

Nej vi åt inga ankungar :P Vi åt typ bläckfisk, nån konstig frukt, nån konstig kaka som såg ut som asfalt och den fyllda bambun. Det var jättefint där i gamla delen, men nya var så coolt!

Däremot känner vi att vi fått nog av kineser just nu och kände inte att vi hade så mkt mer att se i Shanghai. World Expo intresserar oss inte speciellt mkt. Vi går hellre runt i Hong Kong än Shanghai, även om Shanghai var en riktigt bra stad :)

2010-10-07 @ 08:27:38
URL: http://thebrotrip.blogg.se/
Postat av: Marcus

Haha vi letade efter skorpionerna, hittade inga dock :(. Next time!

Elise, ja den staden var verkligen så sjukt häftig. Jag var i extas när vi gick bland dom höga husen på kvällen. Nackspärr! :)

2010-10-07 @ 08:29:22
URL: http://thebrotrip.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0