Tempel, pandor & grillspett!

Beijing är verkligen underbart! Hade en riktigt lång dag igår, men varit med om väldigt mycket!
Började dagen med att åka till Temple of Heavens. Ett tempel som byggdes ca år 1420 där de dåvarande kejsarna kom och bad om goda skörder. Riktigt häftig byggnad med en stor park runt omkring. Vi kollade inte in parken så mycket, utan körde ganska rakt på tempelbyggnaden.


Tiāntán eller Temple of Heavens

Efter det blev det en sväng in till den s.k Pärlmarknaden. Ganska lik Silkesmarknaden som vi redan nämnt här (tror jag). Men denna var nog snäppet vassare. Inte lika påträngande försäljare (även om de fortf jagar skiten ur den) och bättre utbud. Kamerafodral för 15-20kr, skärp för 30kr, minnen till kameror för 100kr och en klocka för 30kr blev dagens skörd. Helt ok! Ska nog tillbaka idag :)


Pärlmarknaden med dess tusentals varor och påträngande försäljare

Efter detta tog vi tunnelbanan till Beijing Zoo. Tunnelbanan här är förresten den bästa jag sett! Slår lätt Stockholm, London & Paris! Rent och snyggt överallt, fräscha tåg och inget klotter nånstans! Väl på Zoo var det ett mål vi hade: Pandor! Fick se några stycken, varav speciellt en var riktigt rolig. Han skulle upp i ett högt träd och jaga mat. Fått massa bilder på honom, ni får se en här under :) Efter pandorna gick vi och kollade på tigrar, lejon, örnar, flodhästar, noshöringar, apor och lemurer. Vi var där rätt sen, precis innan stängning, så fick köra turboversion av allt.


Panda!!! :)

Efter Zoo hade stängt så åkte vi till MiMiShan Coffee Bar. Detta stället ägs av en Krister, som vi länkat till här nere till höger. Han har bloggat om Beijing en längre tid (jag själv har följt honom i ca 6 mån). Vi satte oss där och tog en kaffe och frågade efter honom. Hans anställda ringde honom och sa sedan att han var på väg! Så till slut kom han och vi satt allihop i ca 1½ timma och pratade om allt möjligt. Riktigt trevligt!
Efter det var det dags för middag, klockan hade tyvärr redan hunnit bli ca 21. Krister rekommenderade (som även Jim rekommenderat för några dagar sen) att vi köper grillspett från försäljarna som har ett "hål i väggen". Så vi letade upp ett sjukt litet grillställe. Grillspetten kostade 1kr styck och brödet likaså. Vi köpte 25 grillspett och 10 bröd...räckte inte! :) Var helt underbart gott! Bland det bästa vi ätit sen vi kom hit!


Grillspett-fiesta!

Nu väntar dagens aktiviteter! Idag blir det Förbjudna Staden och i morgon planerar vi för Kinesiska Muren! :)

/C

Kommentarer
Postat av: Moooooooooooa

Shit vad strukturerade ni är! :P Hur orkar ni ? Haha! jag önskar att jag också var sån när jag var och reste ... Det brukar alltid sluta med "Äsch jag går och shoppar istället ..." ;) Och shoppa i Kina verkar det som att man inte hade tackat nej till, å andra sidan skall ni väl bära runt på det i ett halvår också :P

2010-10-03 @ 11:08:04
URL: http://tjugosjundenovember.blogg.se/
Postat av: Christina

Säger det samma! Värst vad ni hann med mycket på en dag. Nu blir Maria avundsjuk:) Vi åker nu istället iväg på hummerfiske ett par dagar. Kram på er!

2010-10-03 @ 11:26:09
Postat av: Krister i Beijing

Tack för ert besök,



Ja, det var verkligen trevligt. Lycka till nu med er fortsatta resa. Jag kommer att hålla ögonen på er blogg.



Mvh

2010-10-04 @ 02:17:32
URL: http://kristeribeijing.blogspot.com/
Postat av: Camilla T

PANDAA!!!:) Värsta söta! Så himla mycket ni har hunnit med och så fina bilder ni lägger ut,man kan man drömma sig ut lite själv faktisk och känne att man är lite med er härifrån, thx bros!:)Hoppas ni inte är allt för trötta efter alla upplevelser och att ni tar hand om varandra..

Milla.

2010-10-10 @ 22:29:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0