Tempelriddare i Peking!

Klockan är 21:55 lokal tid, men vi är redan såå trötta efter dagens strapatser. Började dagen med att checka ut från vårt hostel för att ta en taxi till nästa boende, Zhongan Inn.  Här har vi ett eget rum och behöver alltså inte dela med 7 andra personer. Lite lyxigt (eftersom jag och Cristopher måste vänja oss vid att faktiskt dela rum med massa annat folk) men då nationaldagen ska firas här imorgon kommer priserna trissas och vi beslutade att boka innan det var för sent.

Började dagen med att ta en tur till Confuciustemplet, där Confucius bodde där han grundade och utövade Confucianismen. :P Riktigt snygga trädgårdar, utsmyckade hustak och gravplatser. Gick vidare längs en mysig gata och tog oss in till Lamatemplet, en böneplats där turister och munkar delade plats för att be. The big finale efter 4-5 hus av bönebänkar och rökelse såg vi en världsrekordhög Buddhastaty, 26 meter hög (!), skulpterad ur en enda bit sandelträ. Cool som fan!

Confucius himself!


Massiv Buddha!

Tog oss därifrån till Trumtornet lite västerut, där vi hade sjukt tur att bara nån minut efter vi klättrat upp för alla trappor (kändes som 90 grader) få se en trumuppvisning på dom massiva trummorna  i tornet. Grymt var det! Hade Youtube inte varit förbjudet i Kina (Kina gillar att censurera) hade vi lagt upp en video på det. Kommer senare!


Framför Trumtornet :)

Tog en "genväg" tillbaka (små smala mörka gränder). Trodde vi skulle få spendera natten i rännstenen först, men hittade till slut tillbaks till huvudgatan där vi käkade middag. Blev asmätta, och asnöjda :)

Nu är det dags o sova, Jim ligger på golvet på våra täcken (Det är bara två sängar i rummer och tydligen kostar en extrasäng 100 spänn per natt, dyrt ju :P). Imorrn väntar nya äventyr, får se om det regnar som prognosen säger, isåfall blir det nog en lugnare dag med inomhusaktiviteter!

Aja, nytt inlägg imorrn!

/M

Kommentarer
Postat av: Elise

Kul att ni uppdaterar så ofta, trodde jag inte! Marcus har guideboken med sig hör jag ;)



Själv har jag vart sjuk ett par dagar samtidigt som datorn hemma har kraschat, mindre kul... Ifall ni bryr er och så menar jag ;)



2010-09-30 @ 20:23:54
Postat av: Christina

2010-09-30 @ 23:52:50
Postat av: Christina

Hoppas ni slipper regn imorgon (idag). Eller behöver ni kanske en vilodag? Häftig staty!

2010-09-30 @ 23:57:27
Postat av: Christopher

Trodde inte heller vi skulle uppdatera så ofta, men det är inte så svårt att ta sig denna tid och skriva om allt...och era kommentarer inspirerar ;) Haha klart vi gör! Skickar en sympatikram från Kina ;)



Njaa, molnigt idag, inte lika varmt men regnar inte (än) iaf. Har inga planer för dagen men lär komma på ngt

2010-10-01 @ 04:46:56
URL: http://thebrotrip.blogg.se/
Postat av: Liz

Gud vad fint det ser ut! Såå avundsjuk! Och Christopher jag såg inte att det var du först - du har inte svart på dig! :O jättesnygg är du! Kram

2010-10-01 @ 08:35:59
Postat av: Moa Jansson

Härligt de låter! :D (Skön turist-bild ni har tagit på Rynner och Jim där nu har huggt av de på hälften ;)jaa det är mitt jobb ;))

Jag har precis kommit hem från Barcelona efter en massiv otursresa, men galet rolig! Have fuuun !!

Hälsa Jim!

2010-10-01 @ 11:25:22
URL: http://tjugosjundenovember.blogg.se/
Postat av: Zoran

Hej!

Jag saknar ert rapport från förmiddagen.

Har ni varit ute eller det regnar för mycket?

2010-10-01 @ 13:19:44
Postat av: Mellisaurus-[rex]

Så vackert och coolt :D

2010-10-01 @ 13:39:06
URL: http://mellisaur.blogg.se/
Postat av: Christopher

Helt underbart är det här!

Zoran: Nej vi uppdaterade inte bloggen imorse, hade liksom inget att skriva om. Det sista vi gjorde igår innan sova var att blogga. Mkt disigt och molnigt idag. :/

2010-10-01 @ 13:41:55
URL: http://thebrotrip.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0